Bootstrap
#

За Nogherazzaristorante & Locanda

Создавање нови традиции.

Ногераза започна како семеен имот. Пред триесет години, Андреас Миар-Фулцис го создаде тоа да биде оаза во Доломитите на Белуно. Г-дин Мијари-Фулцис е потомок на грофот acакомо Миар-Фучис и принцезата Лукреција Корсини, чиј брак ги обедини традициите на Белуно со оние на Умбријан и Тоскан село.

Во 2010 година, тројца доживотни пријатели го презедоа управувањето по долгогодишно работење заедно во Ногераза. Тие тројца пријатели се Луиџи, Даниеле и ovовани.

#

Од земја нагоре

Готвачите на Ногераза се инспирирани од класиците на италијанската и кујната Белуно. Ова започнува со квалитетни состојки. Сите јадења се смислено подготвени да ги подобрат плодовите на земјата.

#

Традиционална автентичност

Локално исечено месо и сирење. Рижото ал Пјаве Векио. Менито на венисон, месо од скара и Casunziei.nogherazza варира во зависност од сезоните.

#

Технологијата ја исполнува традицијата

Од дневните акции до кварталните прегледи, управувањето со залихите е клучно за секоја деловна линија. Нехерзаза му верува на ФФФ да се справи со нивниот инвентар, интелигентно.

Истакнато во списанието L'Espresso

#

Nogherazza беше прикажана во L'Espresso Newsmagazine, една од најистакнатите италијански вести за вести. Основајќи се во Рим во 1955 година, тој останува еден од најистакнатите весници во Италија. Забележителни новинари и соработници на Умберто Еко, Емануеле Пирла и Економистичарот Ereереми Рифкин.

За Марта Д'Оро

Храброста да се инвестира во време на криза.

Nogherazza продолжува да создава нови традиции: Во 2021 година, Луиџи, Даниеле и ovовани го проширија својот бизнис со повторно отворање на Марта Д'Оро, историски ресторан Белуно, кој се затвори заради пандемијата што ја презедоа, тие мораа да ја расчистат прашината и поправката Терасата на отворено. Сега, Марта Д'Оро се врати во акција, нудејќи освежувачко преземање на традиционалните јадења.


Веруваме дека е вистинско време да се инвестира, затоа што веруваме во тотално закрепнување, ние сме уверени.

Луиџи, Даниеле и ovовани